Τί παιχνίδι να πάρω στο σκύλο μου;

Τί παιχνίδι να πάρω στο σκύλο μου;

Χρειάζεται όμως ο σκύλος παιχνίδι;

Έτσι λοιπόν λόγο της αλλαγής αυτής από το φυσικό του περιβάλλον στο δικό μας περιβάλλον που καταναλώνει περισσότερη ενέργεια αλλά έχει αφθονία σε τροφή η μετά από στείρωση ο σκύλος μας είναι πιθανό να παχύνει, παίζοντας όμως με παιχνίδια διατηρεί την φόρμα του και αποφεύγει την παχυσαρκία τα προβλήματα που μπορεί να προκληθούν στις αρθρώσεις του σκύλου, τον διαβήτη ή και άλλες ασθένειες. Τα παιχνίδια επίσης φτιάχνουν τη διάθεση στους μικρούς μας φίλους, μιας και έχει αποδειχθεί, ότι τα μειώνουν το άγχος του σκύλου, την ανία του , τη μοναξιά ή και την ένταση. Έτσι λοιπόν το καθημερινό παιχνίδι με το σκύλο σας μπορεί να έχει θεραπευτική επίδραση τόσο σε εσάς όσο και στο σκύλο σας, καθώς καταπολεμά το στρες.

 



Για τον λόγο ότι οι σκύλοι είναι κοινωνικά ζώα και έχουν την ανάγκη να ανήκουν σε μια αγέλη η ανάπτυξη των κοινωνικών τους σχέσεων και η ώρα του παιχνιδιού είναι δύο πολύ σημαντικά πράγματα για τους αυτούς. Η αλληλεπίδραση τους με ανθρώπους ή με άλλους σκύλους τους βοηθάει στο να κοινωνικοποιηθούν και να δημιουργούν σχέσεις εμπιστοσύνης. Τέλος τα παιχνίδια βοηθούν στο να παραμείνουν τα δόντια του σκύλου καθαρά μιας μασώντας ο σκύλος εκκρίνει περισσότερο σάλιου που συμβάλλει στην υγεία των ούλων, αλλά παράλληλα δυναμώνει τη γνάθο και ακονίζει τα δόντια του.

Πώς να επιλέξετε το κατάλληλο παιχνίδι Φροντίστε να βρείτε ένα παιχνίδι σκύλου σύμφωνα με το μέγεθος του σκύλου σας να μην είναι ένα πολύ μικρό που μπορεί εύκολα να το καταπιεί γιατί υπάρχει ο κίνδυνος να πνιγεί. Καλό είναι λοιπόν να παρατηρήστε τη συμπεριφορά του σκύλου σας και να δείτε αν προτιμάει να μασάει, να αρπάζει, να δαγκώνει, να αγκαλιάζει και να παίρνει μαζί του το παιχνίδι του. Αυτό είναι μια ένδειξη που μας βοηθάει να επιλέξουμε τι παιχνίδι ταιριάζει καλύτερα στον σκύλο μας. Δώστε του ένα παιχνίδι από ανθεκτικό υλικό εάν του αρέσει να μασάει τα πάντα και ότι βρει, πάρτε μαλακά και αφράτα παιχνίδια σε σκυλάκια που προτιμούν τις αγκαλιές και το χουχούλιασμα, η ακόμα και παιχνίδια από ελαφρύ υλικό για κουβάλημα όπως και παιχνίδια από σχοινί για αυτά που προτιμούν το άρπαγμα. Προσοχή όμως στο είδος του παιχνιδιού που θα επιλέξετε να μην αποτελείται από πολλά μικρά κομματάκια με τα οποία θα μπορούσε να πνιγεί ο σκύλος σας. Επίσης να αποφύγετε παιχνίδια που είναι κατασκευασμένα από τοξικά υλικά. Τέλος κάντε τη ζωή σας πιο εύκολη επιλέγοντας αδιάβροχα παιχνίδια ή παιχνίδια που πλένονται εύκολα

Επιλογή του σωστού παιχνιδιού

Υπάρχουν πολλά διαφορετικά είδη παιχνιδιών στην αγορά και μπορεί να δυσκολευτείτε στην επιλογή, για αυτό ας δούμε μια σύντομη περιγραφή των τύπων των παιχνιδιών.

 

Παιχνίδι σκύλου με ήχο Κρατάει τον σκύλο σας απασχολημένο για ώρες συνήθως είναι λαστιχένια παιχνίδια ή λούτρινα παιχνίδια που πλένονται εύκολα στο χέρι ή στο πλυντήριο.


Παιχνίδι σκυλου Kong Είναι από 100% φυσικό καουτσούκ και είναι ιδανικά για σκύλους που τους αρέσει να μασάνε τα παιχνίδια τους. Το εσωτερικό των παιχνιδιών είναι κούφιο και μπορείτε να τα γεμίσετε με λιχουδιές ή και ξηρά τροφή.


Παιχνίδια σκύλου που επιπλέουν στο νερό Είναι τα κατάλληλα παιχνίδια για σκύλους που τους αρέσει να παίζουν μέσα στο νερό μιας και είναι κατασκευασμένα από υλικά που τα κάνει να επιπλέουν στο νερό.


Παιχνίδια σκύλου εφυίας που διεγείρουν και εκπαιδεύουν το μυαλό του σκύλου σας. Βάζουν στον σκύλο σας διάφορα εμπόδια προκειμένου να τα λύσει και να φάει τις λιχουδιές που κρύβονται μέσα τους.


Μασητικά παιχνίδια σκύλου Είναι τα κατάλληλα παιχνίδια για σκύλους που τους αρέσει να μασάνε τα παιχνίδια τους και είναι ανθεκτικά μιας και έχουν κατασκευαστεί για να αντέχουν στο συνεχόμενο μάσημα του σκύλου.


Εκπαιδευτικά παιχνίδια σκύλου Είναι τα κατάλληλα παιχνίδια αν στο σκύλο σας αρέσει πολύ η δραστηριότητα και σας αρέσει να παίζετε μαζί είναι ιδανικά για αυτόν. Κυρίως είναι παιχνίδια Fetch που του τα πετάμε και τρέχει να τα αρπάξει για να μας τα φέρει πίσω.


Βρείτε στο www.parapatousa.gr πλειάδα από κάθε είδος παιχνιδιών σκύλου αλλά και παιχνίδια γάτας.


#parapatousablog #petshop #ilioupoli #paixnidiaskylou #diaskedasiskylos #skylos